volver

Trobada Associació Jubilats poble

José Chulvi: "En aquesta legislatura les persones majors han estat un objectiu fonamental de protecció i atenció, per això s'ha multiplicat per quatre el pressupost social"

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, posa a Xàbia com a exemple d'atenció als majors gràcies a programes com Menjars a Casa o Radars.

Xàbia, 21 de maig de 2023. Set milions d'euros invertits en Serveis Socials i menys imposats per a tots com a recepta per a atendre les necessitats de les persones. Amb aquest balanç es va presentar el PSOE de Xàbia en la seua trobada amb un nodrit grup de membres de l'Associació de Jubilats.

Al costat del candidat, José Chulvi, va participar el conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, qui va posar en valor el treball fet pel govern local durant aquests quatre anys.

Tal com va explicar José Chulvi enfront dels prop de 200 assistents, el projecte del govern local, en una legislatura marcada per dificultats com la pandèmia de la COVID o els temporals, ha estat "centrat en les persones, que ha augmentat la despesa en Serveis Socials de 300.000 euros per any a 1.300.000, i que ha reduït impostos – l'IBI un 17% i l'eliminació de la taxa d'escombraries – per a pal·liar els efectes negatius de la inflació".

A més, en aquesta legislatura, va continuar Chulvi, les persones majors han estat un dels grups en quins més s'han centrat els esforços, i així s'han llançat importants projectes centrats en elles com "Menjar a casa", la teleassistència o el programa "Radars" per a atendre les necessitats dels qui viuen a soles.

Per part seua, el conseller Mínguez, va referir les ajudes de dependència que permeten que les famílies amb majors al càrrec vegen alleujada la seua situació i als esforços del govern valencià per aconseguir la reversió completa de l'hospital de Dénia per a retornar-lo a la gestió pública. Sobre aquest tema va explicar que "una persona major té els mateixos drets sanitaris que qualsevol altre ciutadà. I se li ha d'atendre amb els mateixos recursos i esforços que a qualsevol".

Per a Mínguez, "l'objectiu no és que les persones majors visquen en residències, sinó que puguen estar dignament a la seua casa, atesos amb les màximes garanties. I per a això ha de donar-se una gran col·laboració entre la Generalitat Valenciana i els municipis, com succeeix amb Xàbia i el programa Menjar a Casa i Radars".

També va posar l'accent en la necessitat de "mantenir el respecte als majors, no som ximples ni inútils, i les empreses, els bancs, no poden deixar a un grup de població tan important fora de joc. No ens poden deixar al marge i exigirem el tracte personal que mereixem".

Així mateix, va posar en valor la sensibilitat del govern valencià, que presideix Ximo Puig, amb els governs municipals, precisament per la condició d'exalcalde de Morella del president.

A més de Chulvi i el conseller Mínguez, van participar en la trobada Rita Berruti i Rosana Sapena.

Rita, responsable de Serveis Socials durant l'última legislatura, va recordar l'important augment de pressupost del seu departament des de 2020, quan es va veure multiplicat per quatre per a arribar al màxim nivell d'atenció.

Rosana Sapena, per la seua part, va explicar que la seua motivació per a participar en la candidatura del PSOE local ha estat "la bona feina feta i la confiança que em genera l'equip de José Chulvi, unes persones que han portat un canvi a Xàbia que hui ens permet estar millor en tots els aspectes; gent en la qual confie i a la qual deixaria sense dubtar les claus de la meua casa i els assumptes més importants del dia a dia".

En la seua intervenció final José Chulvi va incidir en què "és l'hora de continuar enviant un missatge d'estabilitat i confiança, perquè l'Ajuntament seguisca centrat en el que de veritat importa, que és atendre la gent, oferir serveis de qualitat i es generen millors oportunitats, continuem creant ocupació com fins ara, i atraient inversions".