volver

El poder de l'equip

Una de les paraules que més sonen en la seu del Psoe de Xàbia és equip. La candidatura que encapçala José Chulvi va començar ja el mes de febrer a treballar colze a colze per a preparar el programa i la campanya en la qual ara estan totalment submergits.

Entrem en un local replet. De gent, de treball i d'alegria. D'una banda, un nodrit grup d'afiliats ensobra paperetes, organitza la logística i el marxandatge mentre escolten una de les divertides anècdotes de Pepa La Guapa, un fitxatge dels quals pugen l'ànim a qualsevol.

En una altra de les taules trobem a Vicent Miralles, Isabel Moreno, Kika Mata i Alberto Tur preparant les seues intervencions per al míting de Duanes.

Isabel –una de les cares noves en l'equip socialista- parla de projectes educatius. Es nota que és un tema que l'apassiona i domina. No en va, compta amb una experiència de més de tres dècades en el món de la docència, molts d'ells com a directora del CEIP Port; i que coneix amb detall les inquietuds educatives i els punts a potenciar per a convertir les aules en espais motivadors, de bona convivència i amb formació adaptada al mercat laboral local.

Reforç en els cicles formatius, una millor organització en els accessos als centres, com fer costat als que estudien fora o obrir els patis fora de l'horari per a facilitar la pràctica esportiva i clar, la renovació d'infraestructures. Comenta com afrontar i solucionar els problemes en les obres dels col·legis Graüll, Mediterrània i Trenc d'Alba amb Montse Villaverde, que ha gestionat la regidoria d'Educació els últims huit anys i que ha fet de l'Ajuntament de Xàbia bandera pel seu compromís ferm amb la igualtat, la conciliació familiar i l'escolta als joves.

També Vicent Miralles estudia els plans que té el PSOE per al Central Cinema com a espai cultural i com reactivar la construcció de l'auditori per a -per fi- comptar amb un espai de gran aforament per a la potent programació que gaudeix Xàbia tot l'any.

Miralles és periodista, escriptor i docent. També ferm defensor de la sostenibilitat, de recuperar espais per a les persones i s'entusiasma amb un projecte nou que potenciarà els atractius de l'Arenal des del vessant cultural: el futur museu de la Mediterrània, en el qual es donarà a conéixer la immensa riquesa dels fons marins tant a nivell ambiental com etnològic o arqueològic.

Kika Mata s'aixeca. Ella sempre està al telèfon apagant focs. Les seues regidories, de Serveis i Festes, requereixen una dedicació i energia enormes. Com les de Kika. Dona d'acció igual parla amb l'empresa municipal de neteja perquè retiren urgentment uns mobles deixats al costat d'un contenidor que amb l'organitzador de la presentació de les Fogueres per a tancar detalls. No importa l'hora. Sempre és urgent i ella ho gestiona sense perdre el somriure. En festes, ajudada per Rita Berruti, qui també gestiona amb gran sensibilitat la sanitat i la reconeguda atenció social de Xàbia, un flanc clau en una legislatura que s'ha viscut una pandèmia i s'han gestionat ajudes i plans d'ocupació socials per 16 milions d'euros.

Més tranquil sembla Alberto Tur, que de manera pausada i discreta va repassant què destacar dels molts plans que s'han posat en marxa aquesta legislatura en matèria esportiva. Des de millores en infraestructures com el camp de futbol municipal, el trinquet, la pista poliesportiva o Les Mesquides a obres de gran envergadura com la piscina coberta -a punt de finalitzar- i el segon pavelló, ja completament definit i que donarà resposta a les necessitats de disciplines com les arts marcials, la gimnàstica i moltes altres.

Però el treball d'Alberto també ha estat en moltes altres perspectives: des de l'impuls formatiu, a fer l'esport més inclusiu i sostenible, d'escolta amb els clubs i de creació d'una marca "Xàbia Esports. Tots a Una" que defineix l'esperit d'un poble que viu l'activitat física amb intensitat i que està molt present en la llista socialista amb persones com Rafa Bisquert, un puntal del Centre Excursionista i Protecció Civil, o Marco Perry.

En un altre espai de treball veiem al candidat, José Chulvi. Com a bon "entrenador" d'aquest equip està organitzant tot l'aldarull que envolta una campanya electoral -és dels quals ho supervisa TOT-. I al mateix temps, compagina els mítings, debats i entrevistes amb la seua agenda d'alcalde i dedica un extra de temps als nouvinguts al projecte perquè es deixen anar.

Sergio Camarasa –mestre de violoncel- i Rosana Sapena –advocada- (tots dos s'estrenen en política) i Ximo Segarra (el regidor més jove de la història de Xàbia i que amb la seua capacitat, talant i eficàcia ha anat assumint cada dia més responsabilitats fins a coordinar Hisenda, Foment Econòmic, Tecnologies i el Centre Històric) comenten entusiasmats el debut de Sergio en el míting del Freginal.

S'acosta Chus Pobes (un altre terratrèmol que no para) i que ja està nerviosa per si li toca agafar el micro per a parlar en l'Arenal, el barri en el qual treballa cara al públic, un dels seus punts forts, així com la seua velocitat a arromangar-se per a ajudar en el que siga.

Olga Sales, qui després de quatre anys com a col·laboradora dels departaments d'Urbanisme i Serveis ha decidit fer un pas endavant i formar part de la candidatura és una altra de les quals sembla que estan per tot arreu. Igual està organitzant amb Pilar González i Loreto Bolufer els itineraris del buzoneo com els torns per a l'avituallament dels mítings que ajudant en els discursos amb el seu coneixement de totes les intrahistòries dels projectes que ha impulsat el PSOE està legislatura.

A qui no veiem és a Doris Courcelles. Com a bona "guiri" ella no és de vetllar. I més després d'un dia dedicat a les urbanitzacions, amb cites en Balcó a la Mar, el Montgó o el Rafalet. És la millor interlocutora per al resident estranger amb tots els idiomes que parla, el seu coneixement de com funciona l'Ajuntament i el seu humor fi.

Fins als veterans Toni Miragall, Isabel Bolufer i José Luis Luengo - que ocupen els últims llocs de la candidatura- estan complint un paper de tot menys simbòlic. Tots els dies estan al peu del canó cooperant activament en una campanya que vol sumar el màxim de suports per a continuar convertint Xàbia en un lloc extraordinari.