volver

El PSOE presenta la seua llista electoral sota el lema "Xàbia, fem-ho extraordinari"

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va abrigar a la llista que encapçala l'actual alcalde i candidat a la reelecció, José Chulvi

 Xàbia, 21 d'abril de 2023. Encara que ja es coneixien els noms de tots els seus integrants, el PSOE de Xàbia va omplir la plaça de l'Església en la presentació de la seua candidatura per a les eleccions locals del 28 de maig.

L'acte va suposar la demostració d'una de les idees força que va presentar el candidat, José Chulvi, qui va afirmar que "aquest és un projecte amb més força, més experiència i més il·lusió que mai". Es referia l'actual alcalde a la combinació del bagatge en la gestió del gruix de l'equip que ha portat endavant aquesta legislatura, amb l'embranzida que suposen les noves aportacions. En aquest sentit, en els 11 primers llocs el PSOE de Xàbia suma fins a cinc incorporacions en la figura de la directora del CEIP Port Isabel Moreno, l'advocada Rosana Sapena, el músic Sergio Camarasa, el periodista Vicent Miralles i Olga Sales qui ha estat treballant en la gestió de l'àrea de Serveis de l'Ajuntament al costat de la regidora Kika Mata.

L'acte va comptar amb la participació del Secretari General del PSOE a la província d'Alacant, Alejandro Soler i la ministra de Ciència i Innovació del govern d'Espanya, Diana Morant. Així mateix, es va projectar un vídeo que resumia els intensos quatre anys de legislatura, amb els principals desafiaments i assoliments.

Va ser una trobada de reivindicació de tot el viscut en els últims quatre anys (la gestió dels temporals, la pandèmia de la Covid i la crisi de preus, entre altres, en els quals l'Ajuntament va mobilitzar més de 20 milions d'euros en ajudes per a famílies i empreses i plans d'ocupació, a més de baixar l'IBI un 17% i eliminar la taxa de les escombraries), i una mirada posada en el futur.

Aquest futur, segons va remarcar Chulvi en el seu discurs, passa per tres eixos per al PSOE: la sostenibilitat i la protecció dels valors naturals de Xàbia (amb un pla general que protegirà 10 milions de m² entre altres eines), l'atenció a les persones i l'accés a l'habitatge. En aquest sentit José Chulvi va expressar la importància que "la gent de Xàbia puga continuar vivint a Xàbia. De què ens serveix tenir un poble extraordinari si els seus veïns més joves han de marxar?". Per a això, va recordar que Xàbia prepara la construcció de 153 habitatges per al lloguer social.

Un equip extraordinari

Durant la presentació, el PSOE va anunciar un estil de campanya "en positiu, amb respecte a totes les formacions i des de l'orgull d'una Xàbia extraordinària". Per a José Chulvi "aquests dotze anys de govern han portat estabilitat i confiança, i això es reflecteix en una taxa d'atur més baixa que la mitjana valenciana i en el fet que liderem la creació d'empreses a la província d'Alacant. Si la Xàbia trista i en blanc i negre que uns altres pretenen fer-nos creure fos una certa tanta gent voldria venir a viure a invertir i a treballar amb nosaltres?".

Però també va haver-hi moment per a l'autocrítica, en aquest cas centrada en les obres que queden pendents de realitzar "per l'incompliment de les empreses". Aquí, el candidat va anunciar que la justícia ha donat la raó a Xàbia en tots els casos i "ens comprometem a posar tots els mitjans humans, econòmics i tècnics perquè tiren endavant. Perquè siguen una realitat com ja ho és la piscina municipal".

Respecte de la llista, José Chulvi va recalcar que es tracta d'una formació renovada, amb persones que venen de diferents camps de la gestió pública i privada, "i que ens aporten experiència, estabilitat, talent i il·lusió. És un equip format de persones en les quals confie, de "bona gent" als qui els deixaria sense dubtar-lo les claus de la meua casa i que estan compromeses a treballar per fer juntament amb tots els veïns i veïnes una Xàbia extraordinària. De fet – va finalitzar – és una llista tan potent que és igual de bona llegida de l'1 al 21 que a l'inrevés, perquè tots i totes sumen".

La vetllada va estar conduïda pel presentador Óscar Mora i va comptar amb música de Guillem i Joan Bolufer. Va congregar a prop de 500 persones en la Plaça de l'Església de Xàbia.