volver

El PSPV de Xàbia ofereix un fòrum de debat sobre els reptes que afronta el sistema educatiu

Xàbia, 15 de març de 2023. La Biblioteca de Duanes ha estat l'escenari d'una jornada seguida per un centenar de persones, en la qual s'han pogut escoltar veus importants de l'educació pública com les del Secretari Autonòmic d'Educació, Miquel Soler i testimoniatges directes del que es viu dia a dia a les aules i en la gestió dels centres com Amparo Cortell, (directora de l'IES Antoni Llidó) o Isabel Moreno (directora del CEIP Port de Xàbia i número 4 de la candidatura del PSOE). La presentació de l'acte ha estat a càrrec de l'alcalde i candidat del PSOE de Xàbia José Chulvi.

Un dels temes abordats ha estat el potencial de la formació professional com a via que més s'adapta a la demanda de professionals i per tant, molt útil per a una inserció ràpida en el mercat laboral. De fet, reforçar aquest itinerari és una de les apostes en la qual han treballat els centres de secundària de Xàbia.

Soler també ha destacat el repte de continuar avançant en la coeducació, des de la igualtat i sense discriminacions de gènere.

Altres assumptes dels quals s'ha parlat han estat com fer l'educació més tractiva per als estudiants, adaptant-la a les condicions de cada alumne. O els canvis viscuts arran de la pandèmia, el paper dels orientadors i psicòlegs en els centres escolars o com reduir la burocràcia en el món educatiu.

Montse Villaverde, que ha estat durant huit anys responsable de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Xàbia ha exposat com fa anys que es treballa en el concepte de ciutat educadora i de la importància tant de la planificació educativa com cultural per a la societat. També ha incidit en la importància de treballar de manera coordinada des de tots els sectors educatius amb objectius comuns i positius.

Des del PSPV de Xàbia es valora que aquesta gran resposta de públic demostra el compromís de la comunitat educativa de Xàbia a continuar aprenent i buscant eines per a promoure una educació de qualitat que ajude els més joves a estar motivats per a desenvolupar tot el seu potencial.