volver

Míting Duanes

José Chulvi: "Duanes i l'Arenal estaran unides per les infraestructures culturals i esportives a través de l'Avinguda Augusta"

El PSOE de Xàbia anuncia la creació del Museu del Mediterrani i d'una plaça dedicada a l'esport amb la conversió en zona de vianants del carrer entre la piscina i el pavelló i les pistes del CEIP Port.

Xàbia, 19 de maig de 2023. El candidat a l'alcaldia de Xàbia, José Chulvi, va expressar el seu compromís amb el barri de Duanes, on s'han aconseguit importants avanços en l'última legislatura. Prova d'això és la millora d'importants vies principals, com l'avinguda Lepant, Augusta, Jaume I, Avinguda dels Furs i la rehabilitació integral del Pont de Triana, oferint als residents infraestructures modernes i funcionals.

Per part seua, Alberto Tur, s'ha centrat en un projecte emblemàtic que està a punt de finalitzar: la piscina coberta. Aquesta infraestructura culmina l'àrea esportiva de Duanes juntament amb el Palau d'Esports Miguel Buigues i el camp de Les Mesquides, que ja alberga les pistes de pàdel.

Isabel Moreno ha donat a conéixer una altra de les propostes per a la pròxima legislatura. Un nou espai per als vianants al carrer Manuel Bordes Valls per a connectar el Palau d'Esports, la piscina i les pistes esportives del CEIP Port.

Quant a Les Mesquides, es durà a terme una renovació integral que inclourà nova gespa per al camp de futbol, una tercera pista de pàdel, una zona de vestuaris i lavabos renovada, banys per al públic, un espai de treball per a clubs, consergeria, infermeria i cafeteria, brindant instal·lacions de qualitat per al gaudi dels residents.

A més dels assoliments en infraestructura, Duanes ha experimentat un enriquiment cultural significatiu durant aquesta legislatura. El barri s'ha incorporat a circuits culturals, com els de monòlegs i contacontes, i ha acollit destacades exposicions a la Casa del Cable, com les de Balenciaga i Sorolla. Aquestes mostres artístiques han deixat la seua petjada en el barri, amb l'escultura de Sorolla i el seu passeig, afegint un valor cultural únic. A més, festivals com el de swing i percussió han omplert de música a Duanes.

En matèria de mobilitat, es reorganitzaran les direccions del trànsit del Primer Muntanyar, creant un entorn més amable per als vianants. S'obrirà el carrer Gènova a través del pont en l'avinguda dels Furs i a l'Arenal pel Parador, la qual cosa facilitarà l'accés i millorarà la fluïdesa del trànsit.

Un altre dels projectes és l'aparcament en altura al costat de la llotja, amb una plaça-mirador sobre la mar en la part superior, que al costat de l'aparcament habilitat al costat de Crist de Mar suposarà més facilitat d'estacionament per a residents i visitants.

El sector pesquer és una part important i fonamental no sols en l'àmbit econòmic, sinó també en el social, turístic i mediambiental. Per això, l'alcalde ha remarcat que escoltaran les reivindicacions dels pescadors de Xàbia, a atendre aquelles que siguen responsabilitat municipal, i portaran a les Corts Valencianes i on siga necessari les de competència autonòmica o estatal.

Així mateix, ha destacat que l'espai portuari ha estat objecte d'una gran inversió per part de la Generalitat per a millorar l'escullera nord, així com la zona de pantalans, la qual cosa ha millorat aquesta infraestructura.

Finalment, Chulvi ha animat a la comunitat de Duanes a continuar treballant junts en la pròxima legislatura. "Tenim més força, més experiència i més il·lusió que mai, per a continuar construint un barri extraordinari", va concloure.