volver

Míting Freginal

José Chulvi: "l'accés a l'habitatge dels joves serà el principal objectiu de la pròxima legislatura"

El candidat del PSOE anuncia que el Freginal es convertirà en un dels principals espais esportius de Xàbia.

Xàbia, 18 de maig de 2023. El PSOE de Xàbia va iniciar els mítings de campanya en un espai de gran valor simbòlic, el remodelat parc de la plaça Xàtiva, del Freginal, model de les xicotetes transformacions urbanes dels últims anys.

L'alcalde i candidat socialista, José Chulvi, va iniciar la seua intervenció posant en valor l'escut social de més de 23 milions d'euros posat a la disposició dels veïns i empreses per part de l'Ajuntament per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid així com de l'augment de preus.

També va recordar que aquesta legislatura "hem posat per davant a les persones i a les empreses de Xàbia i per a protegir l'ocupació i el benestar s'ha reduït un 17% l'IBI i s'ha eliminat la taxa de les escombraries per a tots. Aquesta mesura se suma a la de la rebaixa de l'IRPF per a les rendes mitjanes del president Ximo Puig".

Un barri millor

En l'acte van intervenir també Sergio Camarasa i Montse Villaverde, que van posar en valor les transformacions del barri en els últims anys (el mateix parc de la plaça Xàtiva, la millora general de la il·luminació i l'arbratge, la nova pista polivalent o el cobriment del barranquet), així com l'esforç en millores socials, sobretot en l'acompanyament a joves (a través d'espais d'oci i de reforç acadèmic) i majors, amb els plans d'atenció domiciliària.

Així mateix, van posar en valor "l'esperit de gent treballadora que s'esforça perquè el Freginal i Xàbia continuen avançant".

José Chulvi, per part seua, va recordar que ha estat gràcies a l'estabilitat política i el clima de confiança i convivència generat en els últims anys que Xàbia té una de les millors taxes d'ocupació de la Comunitat Valenciana i lidera la creació de noves empreses. D'altra banda, en matèria de millores per al Freginal, va anunciar la pròxima construcció del pavelló cobert de 4.500 m² així com el desenvolupament de la futura zona Esportiva – que contempla la nova pista d'atletisme – entre el camp de futbol i el riu. A més, va recordar que les instal·lacions existents (el mateix camp de futbol i el trinquet, per exemple) ja han estat millorades amb nova gespa, cobertes i el marcador electrònic. Precisament, una nova pantalla i un tancament més modern i segur completen les millores.

En matèria de mobilidad, José Chulvi va presentar la connexió de Ronda Sud pel Raval de Baix, que contempla la urbanització completa de l'àrea i una bossa d'aparcament. I quant a l'oferta del Freginal, l'alcalde va posar en valor la programació cultural de la Sala Polivalent del Portal del Clot, com a dinamitzador social i dels comerços de la zona, així com el conjunt de l'oferta cultural de Xàbia "que és excel·lent, va afegir, els 52 caps de setmana de l'any".

Menys impostos i més oportunitats

Ximo Segarra, d'altra banda, va centrar la seua intervenció en la gestió econòmica de l'Ajuntament, que ha permés passar de 43 milions de deute en 2011 a una situació d'estabilitat que permet "centrar-se en el que importa, a donar facilitats a les empreses i a les persones i atendre les necessitats dels nostres veïns, sobretot en situacions de dificultat com les que hem viscut".

Un altre dels candidats, Vicent Miralles, es va referir a l'habitatge com el gran repte de la pròxima legislatura, que s'abordarà amb la creació d'un parc públic de 153 habitatges i amb la regulació del lloguer turístic. Sobre aquest tema, va recalcar que "vivim en un poble real, no en una foto d'Instagram de la qual els veïns s'han de marxar perquè no hi ha lloc per a ells. Per això ara toca ser valents i prendre mesures que protegisquen la gent".

En clau autonòmica, José Chulvi va recordar que ha estat gràcies al govern que presideix Ximo Puig que Xàbia ha pogut comptar amb una reivindicació històrica com la piscina municipal, o les diferents campanyes d'ajuda autonòmica rebuda per particulars i empreses durant la Covid. I va demanar el vot per a continuar amb un projecte municipal "que ens permeta continuar amb la situació d'estabilitat que ens ha permés millorar tots els indicadors de benestar de Xàbia. I per a això comptem amb el millor equip, gent amb més il·lusió, més força i més experiència; a la qual els deixaria les claus de casa amb tota confiança".