volver

PSOE Xàbia: "La màxima prioritat de la pròxima legislatura és garantir l'accés a l'habitatge"

El candidat a la reelecció com a alcalde anuncia la construcció de 118 pisos per a lloguer social i qualifica el projecte com el "primer pas de la creació d'un parc d'habitatge públic"

El PSOE de Xàbia ha presentat hui les línies del seu programa electoral en matèria d'habitatge social, un tema que serà de “màxima prioritat” per al partit i per al candidat a la reelecció Jose Chulvi.

Chulvi ha comparegut al costat de Montse Villaverde i Sergio Camarasa, el membre més jove de la candidatura socialista i qui ha explicat els problemes que viu la seua generació en aquesta matèria. “A Xàbia tens dues opcions. "O heretes o t'has d'anar a un altre poble perquè ací no hi ha qui puga pagar un lloguer” ha assenyalat Camarasa, qui ha qualificat aquesta situació de “drama doble: d'una banda per a la gent que volent viure ací no ho pot fer i ha de trencar els seus plans de vida i de treball, i per un altre per a Xàbia com a poble per la pèrdua de capital humà i social que significa”.

El candidat a l'alcaldia, Jose Chulvi, ha coincidit que “l'accés a l'habitatge és el gran repte. Una emergència front la que hem d'actuar si no volem que el nostre poble es convertisca en inaccessible per a la seua gent”. No podem permetre que la gent d'ací s'haja d'anar a viure a altres pobles de la Marina Alta. Això no hi ha rendibilitat econòmica que ho compense ni ho justifique” ha recalcat.

Chulvi ha admés que el mateix èxit de Xàbia com a destinació turística i l'atractiu per a les inversions de tot el món – que tants aspectes positius té, d'altra banda – “ens deixa com a conseqüència que molts veïns, especialment els més joves i famílies treballadores, no poden accedir en una casa digna a causa del preu de compra i de lloguer”. Fins i tot els empresaris tenen difícil trobar treballadors perquè aquests no es poden permetre's viure a Xàbia, ha lliscat.

És per això que l'objectiu principal de la pròxima legislatura serà crear un parc d'habitatge públic. Un parc que ja té un primer pas de gran importància en marxa: la construcció per part de la Generalitat de 118 pisos de lloguer social en les parcel·les municipals que ha posat l'Ajuntament a la seua disposició en els sectors de Pou del Moro (pròximes al col·legi Trenc d’Alba) i l'Arenal (confrontant al col·legi del barri).

Tal com ha detallat Chulvi, aquest projecte –en el qual s'emporta mesos treballant a nivell municipal- suposarà un cost zero per al Consistori ja que és finançat amb 5 milions d'euros dels fons Next Generation UE. La previsió és que estiguen acabades al juny de 2026 i es lloguen a preus màxims fixats per l'Administració.

Des de l'equip socialista, l'edil Montse Villaverde ha avançat que ja s'estan estudiant altres zones del municipi per a destinar-les també a la construcció d'aquesta mena d'habitatges.

Però no és l'única pota del pla del PSOE en matèria d'habitatge. També s'explorarà com regular els lloguers turístics, un factor que és el que més condiciona els preus. “Estem pendents de quins han fet altres ciutats per a protegir el dret a l'habitatge dels veïns i també la convivència i la qualitat de vida de Xàbia”, ha afirmat el candidat Jose Chulvi.